Drømmen om den perfekte verden

De ældste elever på Rønbækskolen er i gang med at skabe deres eget drømmesamfund Utopia. Torsdag fik eleverne hjælp af politiker og kaospilot Uffe Elbæk. Uffe Elbæk var ikke på besøg for at diskutere politik med eleverne, men mere for at inspirere dem til at tænke over egne og fælles ønsker for et perfekt samfund. Læs hele artiklen på nedenstående link

Nyhed billede
 • ikon
  Tom Ehlers Thorsen den 08-10-2015
  Byrådet præsenterer
  i samarbejde med Regnbuebyen
  aftenens program:
   
   
  17.15 - Teater på Musiktorvet
   
   
  17.30 - Borgmesterens afslutningstale på musiktorvet
   
   
  17:30 - Danseforestilling ved scenen i gymnastiksalen
   
   
  17.30 - Under the rainbow - musikcaféen på musiktorvet
   
   
  17.45 - Teater på Musiktorvet
   
   
  18.00 - Danseforestilling ved scenen i gymnastiksalen
   
   
  18.00 - Stand-up-show på 5. årgang
   
   
  18.30 - Under the rainbow - musikcaféen på musiktorvet
   
 • Tenna Hjortshøj Larsen den 06-10-2015
  Uafhentede buffettallerkner skal Bruges/hentes inden efterårsferien, taksmiley

  Følg med i menuer og andre nyheder på vores facebookside.

  Mvh Appetitten
 • ikon
  Tom Ehlers Thorsen den 25-09-2015
  Uffe Elbæk er gæstelærer på Rønbækskolen.
  I ugerne 40 og 41 arbejder eleverne i udskolingen på Rønbækskolen med at skabe deres eget drømmesamfund. I uge 41 er det sammen med resten af skolen, hvor hele skolen er omdannet til et minisamfund, med alt, hvad et sådant omfatter: byråd, skatteforvaltning, forretninger, virksomheder, ngoér, frivillige organisationer og i uge 40 skal udskolingseleverne beskrive og skabe deres eget samfund, deres UTOPIA.
  Ideen er, at eleverne inspireret og provokeret af en række oplæg, skal finde frem til, hvordan det samfund, de netop gerne ville være en del af, skal se ud.
  Én af inspiratorerne er Uffe Elbæk, der udove, at være stifter og politisk leder af Alternativet, har en fortid som rektor for KaosPiloterne. En uddannelse, der netop har haft fokus på evnen og viljen til at skabe og gennemføre egne ideer og visioner.
  Som optakt til besøget har Uffe Elbæk i en video på sin facebookprofil formuleret tre spørgsmål, stilet til eleverne:
  Hvad I jeres eget liv som ung i Hinnerup - Skole, fritid, kammerater, familie, fremtid - drømmer I om kunne være anderledes og bedre?
  Det land vi bor i - Danmark - er et godt og trygt land for de fleste. For mange mennesker er Danmark måske det bedste land i verden - men hvordan gør vi Danmark til det bedste land for verden?
  Der er store udfordringer i verden - krig, sult, fattigdom, arbejdsløshed, klimaforværringer mm - hvad synes I, er de største udfordringer, vi står overfor, og hvad kan vi gøre ved dem? Og hvad kan netop du gøre ved dem?
  I ugen op til besøget skal elever arbejde med disse spørgsmål, lige som de selv skal overveje, hvilke emner, de gerne vil diskutere med Uffe Elbæk.

  Læs også artiklen i Favrskov Avisen på nedenstående link.


   
 • ikon
  Lena Frank Andersen den 01-09-2015

  Førskoletilbud

  På Rønbækskolen starter vores førskoletilbud først fra marts 2017. Dette skyldes, at vi med de nuværende lokaler ikke kan rumme førskolebørnene. Derfor skal der ske en ombygning i løbet af 2016.

  Venlig hilsen

  Lena Frank Andersen

  Indskolings- og SFO leder

 • ikon
  Rikke Harboe Jensen den 16-06-2015
  Sådan kan du holde øje med, hvilke bøger du/dit barn har lånt:

  På skoleporten - Rønbækskolens hjemmeside -  kan I under Pædagogisk Læringscenter, finde det der hedder elevweb. Ved at klikke der, kan eleven logge på med sit unilogin, og se hvilke materialer der er lånt, reserveret m.m.
  Elevweb er altid tilgængelig.

  mvh  BIB
Ingen aktuelle aktiviteter i kalenderen

SFO

SSP