Udenfor referat

Det bliver et årsmøde udover det sædvanlige. Det var en af konklusionerne på skolebestyrelses-mødet den 18. marts. Derudover var bl.a. profilering af skolen, solformørkelse, førskoletilbud og indeklima på dagsordenen.

Det er ikke kun eleverne, der har glæde af Tennas gode mad. På skolebestyrelsesmøderne disker hun og Det er ikke kun eleverne, der har glæde af Tennas gode mad. På skolebestyrelsesmøderne disker hun og
Endnu et godt bestyrelsesmøde er netop overstået. Her blev sædvanen tro debatteret med stort engagement, hvad enten det fx drejede sig om indeklimaet eller om vi skal profilere skolen på et særligt område og have faglige linjer. Det sidste er et spørgsmål, som Børn og Skole har bedt skolebestyrelserne i Favrskov Kommune om at forholde sig til.
Vi diskuterede emnet, og flere mente, at det var oplagt at tage udgangspunkt i noget af det, som skolen i forvejen har særligt fokus på og gør rigtig godt. Men vi landede indtil videre på, at vi afventer den ny skoleleder og implementering af de seneste års forandringer på skolen, før vi går videre med emnet.

Der var generel enighed på mødet om, at en af det seneste år positive forandringer er, at klasserne arbejder på tværs af årgangene og meget mere projektorienteret. Også solformørkelsen fredag den 20. Marts giver anledning til dette. Her skal udskolingen fx undervise mellemtrinnet i emnet. Det blev lovet, at der vil være briller og beskyttende udstyr involveret…

Fra marts 2016 skal Rønbækskolen kunne modtage elever i før-skoletilbud. Det giver en række muligheder, men også en del udfordringer – ikke mindst pladsmæssige. Det er et emne, som vi vil vende tilbage til på kommende møder.

Også indeklimaet på Rønbækskolen er en udfordring. For målinger i udvalgte lokaler viser, at vi ligger langt over de tilladte værdier – også selvom der luftes grundigt ud. Ledelsen, AMU og Ejendomscentret er i dialog om problematikken.

Den 5. Maj er der årsmøde! Har du ikke allerede sat et stort X i kalenderen, så er det nu. Denne gang vil vi bruge en del af mødet på at sætte elevernes kreative produktioner i projektfag i fokus. Programmet er stadig under udarbejdelse, men vi kan allerede nu røbe, at der vil være fernisering med kunstværker fra mellemtrinnets projektfag, og projektfagshold fra 5. – 6. årgang vil give den gas med musikalske indslag. Et aldersintegreret musikprojekt med elever fra projektfagshold fra 3. og 4. årgang samt linjefagshold 7. – 9. årgang er desuden gået sammen og har arbejdet med Pink Floyd: The Wall.
Derudover tager Svend Bergland pulsen på skolereformens første år; hvordan er det gået og hvordan går det nu?
Og så skal vi have valg til skolebestyrelsen. Overvej allerede nu om det ikke er noget for dig. Udover at være et spændende og vigtigt stykke arbejde, er det også sjovt. Og er du lidt af et madøre (som os andre i skolebestyrelsen) vil du helt sikkert føle dig hjemme. Tenna søger for at der altid er lækkerier på agendaen.

Der blev drøftet flere vigtige emner på det seneste bestyrelsesmøde. Det kan du læse mere om i referatet (link)

Tenna Hjortshøj Larsen den 13-04-2015
    Nåede du det ikke.. så åbner vi nu igen for bestilling af fast abonnement  på www.cafeappetitten.dk
    Skynd dig- jo før du bestiller jo billiger er det.

Go` Appetit
    Svend Bergland den 25-03-2015
    Velkommen til Skolebestyrelsens årsmøde 2015

Vi afholder Skolebestyrelsens årsmøde:

Onsdag 5. maj 2015 kl. 1800-2100

Vi sætter bl.a. spot på elevernes kreative produktioner i projektfag og præsenterer både musikalske indslag og en kunstudstilling. Derudover tager vi pulsen på skolereformens første år; hvordan er det gået ,og hvordan går det nu?
    Og så skal vi have valg til skolebestyrelsen. Man kan stille op på dagen, men overvej allerede nu om det måske er noget for dig.

Vi glæder os til at se dig til en hyggelig aften!

Program
    Kl. 1800 – 1900 Fernisering og smagsprøver fra projektfagsholdene på mellemtrinnet. Kom og se de kreative kunstværker
    Aulaen

Kl. 1900 – 1915 Registrering af stemmeberettigede mødedeltagere
    Musiktorvet

Kl. 1915 – 1920 Velkomst v./ skoleleder Svend Bergland

Kl. 1920 – 1935 Projektfagsholdene 5. – 6. årgang udfolder sig musikalsk på scenen. Kom og lyt.

Kl. 1935 – 1945 Bestyrelsens årsberetning v./ bestyrelsesformand Jesper Langballe

Kl. 1945 – 2015 Opstilling og valg til skolebestyrelsen. Vil du have indflydelse på dine børns hverdag? Vil du være med til at præge Rønbækskolen? Så er bestyrelsesarbejdet måske noget for dig.

Kl. 2015 – 2030 Aldersintegreret musikprojekt – uddrag af Pink Floyd: The Wall
    Projektfagshold 3. og 4. årgang  samt linjefagshold 7. – 9. Årgang.

Kl. 2030 – 2045 Status på folkeskolereformens første år på Rønbækskolen v./ skoleleder Svend Bergland

Kl. 2045 Tak for i aften v./ skolebestyrelsesformand Jesper Langballe

Svend Bergland den 27-02-2015
    ÆNDRING AF SKOLEVEJEN!!

Favrskov kommune udfører i perioden 16. marts til midt i juni måned et vandløbsrestaureringsprojekt i Rønbæk.
    I forbindelse med arbejdet vil projektområdet blive afspærret, hvilket betyder, at flere skolebørn må ændre deres normale skolevej - SE VEDHÆFTEDE KORT.

Arbejdsområdet bliver afspærret ved stierne, der fører ind til projektområdet og, af sikkerhedsmæssige årsager, er det vigtigt at de respekteres selvoim et kan være fristende at smutte forbi. Det er meget store maskiner og lastbiler, der kører i området.

• 23-04-2015
    Skolebestyrelsesmøde ·