Samværsaftaler på Rønbækskolen

Overordnet om samvær på Rønbækskolen:

• Rønbækskolen skal være et rart sted at være for alle.

• Vis hensyn til andre, skolen og skolens materiel.

• Eleverne inddrages i udarbejdelsen af skolens samværsaftaler.

• Lærere/pædagoger spiser sammen med eleverne fra 0. – 6. kl.

• Skolebiblioteket er et stillerum.
  • Rulleskøjter, skateboard og cykler må kun anvendes til og fra skole, med mindre anvendelsen sker som led i en skoleaktivitet.

Frikvartere:

• I pauser og frikvarterer må alle elever færdes på hele skolens område. De enkelte afdelinger har dog deres primærområder, og besøger man disse er det med særlig hensyntagen til primærbrugerne. I snevejr må man dog kun opholde sig på årgangens egne primærområder (se bilag nedenfor)

• Elever må kun forlade skolens område i frikvartererne efter særlig aftale.

• Man færdes roligt indendørs; eksempelvis foregår boldspil udendørs.

Konsekvenser ved gentagne brud på skolens samværsaftaler – og afhængig af forseelsen kan

• Eleven blive sendt udenfor at lege.

• Eleven for en periode blive forment adgang til området. Periode aftales med kontaktlæreren.

• Tingene konfiskeres. Afhentning aftales konkret i situationen.

Samværsaftaler på team- og afdelingsniveau:

• Teamene har ansvaret for, at eleverne inddrages i samværsdebatten både på afdelings-, klasse- og elevrådsniveau.

• Teamene organiserer og træffer selv aftaler omkring frikvarterer og pauser/spisning.

• Teamene laver konkrete oprydningsaftaler i fællesrum og klasser.

• Teamene aftaler konkrete ude- og indeordninger.

• Aftaler og plan over fordeling af udeomåder synliggøres - også for lærere/pædagoger og elever, der ikke er primærbrugere i afdelingen.

Normal praksis:

På forældremøder og gennem forældrebreve orienteres hjemmene om relevante aftaler på såvel klasse-, årgangs- som afdelingsniveau.

Revideret i MED 14.06.11

Revideret i LMU 16.01.17